Stage: Word coach binnen het project ‘Bijzondere Ontmoetingen’

We zijn op zoek naar gedreven enthousiaste stagiairs die gaan bijdragen aan een inclusieve samenleving. Binnen het project ‘Bijzondere ontmoetingen’ help je bij het verwezenlijken van kleine en grote doelen van mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Vanuit een laagdrempelige omgeving en ontspannen sfeer maak je je maatje wegwijs in onze maatschappij en help je haar/hem de gestelde doelen in praktijk te brengen.

 

Doelgroep

Anderstaligen (statushouders, vluchtelingen) of andere mensen zonder netwerk.

 

Doel

Het streven is om jouw maatje te ondersteunen bij het bereiken van zijn of haar doelen. Omdat die doelen voor iedereen anders kunnen zijn, bied je maatwerk gebaseerd op de specifieke behoeften en problemen die jouw taalmaatje ondervindt. Dit mooie project heeft al tot zichtbare impactvolle resultaten geleid: van het vinden van een baan en vrijwilligerswerk tot het studeren aan de mbo en hogeschool.

 

Wat ga je doen?

Je bent voor 26 weken ongeveer 8 uur per week beschikbaar. Samen met je maatje kijken jullie wat hij of zij wil oefenen en/of welke leuke activiteit jullie willen ondernemen. Zo help je je maatje om zelfredzaam te worden, waarbij je ook de beginselen van het Nederlands leren spreken in praktische situaties meeneemt. Daarnaast help je, samen met de andere coaches, met het organiseren van leuke en inspirerende groepsactiviteiten waarbij je gezamenlijk op stap gaat. Denk hierbij aan excursies, workshops of netwerkbijeenkomsten.

 

Dit bieden wij jou

Als je je aanmeldt, nodigen we je uit voor een intake. We vragen een VOG voor je aan en daarna gaan we op zoek naar een gemotiveerd maatje dat bij je past. Je krijgt een training voordat je begint. Je wordt begeleid door een professionele ervaren praktijkbegeleider tijdens je stagejaar. Ter ondersteuning van je leerwerktraject krijg je extra handvatten, zoals een training en workshops armoedebestrijding en grensoverschrijdend gedrag. Tijdens periodieke intervisiebijeenkomsten deel je je ervaringen met de andere coaches en kun je de vraagstukken waarmee je zit met de groep bespreken. Je ontvangt een stagevergoeding van 60 euro per maand.

 

Dit is Coloured  Circle

Coloured Circle staat symbool voor de aarde en de diversiteit van al haar bewoners. Via onze activiteiten zetten wij ons in om een bijdrage te leveren aan het verbinden van culturen in de breedste zin van het woord. We zijn een kleine stichting in Amsterdam waarbij onze werknemers over een praktische doe-mentaliteit beschikken en waarbij plezier in wat we doen uiteraard ook erg belangrijk is. Coloured Circle is een erkend leer werk-bedrijf.

 

Meer weten?

Stuur een mail naar martijn.van.gogh@colouredcircle.org of bel 06-2251 6582.