LES IN NEDERLANDSE TAAL VOOR ANDERSTALIGEN

De conversatieles is om beter Nederlands te leren spreken. Onze lessen zijn persoonlijk, we werken in kleine groepjes. De sfeer is altijd gezellig. Dat is al een typisch Nederlands woord. Er is koffie en thee en lekkers. Tijdens de lessen leer je ook over de Nederlandse maatschappij, de cultuur en de Nederlanders. Wij praten tijdens de les alleen Nederlands, want zo leer jij het ’t beste. Maar als dat nodig is, helpen we je ook met grammatica.

Hoe ziet een les eruit?

Welkom! De les begint klassikaal. De cursisten en docenten zitten samen om één grote tafel. Eén voor één vertelt iedereen kort iets over zijn of haar afgelopen week.
Zo leer je in een groep praten. En we leren elkaar beter kennen.
*
Een docent vertelt over het thema van de les. Dat is meestal een opvallend of leuk nieuwsbericht uit de krant.
Het nieuws en de actualiteit zegt veel over de maatschappij en de cultuur en de bewoners van een land. Zo leer jij waar Nederlanders over praten en je kunt straks meepraten.
*
De les gaat verder in kleine groepjes met een docent. De groep is zoveel mogelijk van hetzelfde niveau. Samen praat je over het nieuwsbericht en de achtergrond.
Spreek je goed Nederlands, dan lees je het nieuwsbericht samen en discussieer je over het onderwerp. Anders leer je belangrijke woorden over het thema en praat je er samen over. Een docent heeft de leiding. Er is ook ruimte voor grammatica-les. Als je dat wilt of nodig hebt, dan kan daar veel aandacht aan worden gegeven.
*
De les eindigt klassikaal, allemaal samen om de grote tafel. Elke cursist noemt één woord dat hij of zij die les heeft geleerd. En legt aan de anderen uit wat het woord betekent. Een docent schrijft het op het bord.
Je leert in een groep praten en leert van elkaar.
*
Meestal is er tot slot nog tijd voor een leuk taalspelletje met de hele klas.

Nederlandse taalles

De lessen zijn één keer per week.
Elke dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur (binnenkort ook op donderdagavond.)
Maar we doen meer. We hebben bijvoorbeeld ook een kerstdiner en andere activiteiten zoals excursies (kijk daarvoor bij excursies).
Als je mee doet, verwachten we dat je wekelijks komt. We werken aan een certificaat dat je kunt halen.
De cursus kost zes euro per half jaar. Maar alleen als je dat kunt betalen, anders kost het niets.
Aanmelden? Of wil je eerst een keer meedoen? Meld je aan via het contactformulier.